Παραστάσεις για εφήβους

ΤΡΟΙΑ,μιά ιστορία για έναν πόλεμο
troia.miaistoria

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Παράξενο πλάσμα ο άνθρωπος, να μπορεί να κάνει τόσα κι κείνος να παρακαλάει να σκοτώνει»
Ένα κουβάρι από γεγονότα που άλλος τα διαβάζει ως απόφαση θεών και άλλος ως απόφαση ανθρώπων φέρνουν την καταστροφή ανθρώπων, πόλεων και πολιτισμών.Θα μπορούσε η ανθρώπινη δύναμη να αλλάξει όσα θα συμβούν;

Μέσα από την Ιλιάδα του Ομήρου και τα έργα του Ευριπίδη: Τρωάδες, Εκάβη και Ελένη φτιάξαμε μια παράσταση που ξεκινά από μια διαμάχη και καταλήγει σε μια καταστροφή. Φτιάξαμε μια ιστορία που μιλά για το δίκιο και το άδικο, έτσι όπως η κάθε πλευρά το κατανοεί, για την τόλμη και την έπαρση, για το πείσμα και τον πόνο, αλλά πάνω από όλα για εκείνη τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος να αποχαιρετά και να συνεχίζει.
Η παράσταση παίχτηκε το καλοκαίρι του 2018 σε φεστιβάλ. Την περίοδο 2019/20 παρουσιάστηκε σε εφηβικό κοινό σε σχολεία και στο Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών

Trailer


Παραστάσεις για παιδιά

Το ημερολόγιο ενός Καλικάντζαρου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κάθε χρόνο οι καλικάντζαροι έρχονται στη γη έτοιμοι να κάνουν τις μεγαλύτερες σκανταλιές! Κάθε χρόνο ο καλικάντζαρος που θα κάνει τη μεγαλύτερη σκανταλιά θα γίνει  αρχηγός για μια ολόκληρη χρονιά! Τι γίνεται όμως όταν αντί να κάνεις σκανταλιές καταφέρνεις να γίνεις φίλος με τους ανθρώπους που ως τότε πίστευαν πως είσαι απλά... ένας καλικάντζαρος;

Μέσα από το ημερολόγιο του φίλου μας του Τρικλοπόδη θα γνωρίσουμε τη ζωή και τις  συνήθειες των μικρών παράξενων πλασμάτων, θα ακούσουμε λαϊκά παραμύθια, θα παίξουμε παιχνίδια, θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα και θα μάθουμε τα έθιμα των γιορτών από όλη την Ελλάδα.
Η παράσταση παίχτηκε σε νηπιαγωγεία και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2018 και 2019

Οι γιορτές κινδυνεύουν

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι γιορτές η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων είναι εδώ. Τα δέντρα είναι  στολισμένα, τα γλυκά μοσχοβολάνε, τα γράμματα έχουν φτάσει στον Άγιο Βασίλη.  Όλα δείχνουν να κυλάνε ήρεμα μέχρι τη στιγμή που ένας  μυστηριώδης άγνωστος απειλεί να εξαφανίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Μα είναι δυνατόν;  Αυτά τα πράγματα δε γίνονται!
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις γιορτές! Ή μήπως… μπορεί;
Μία λύση υπάρχει: Να μας βοηθήσουν τα παιδιά. Μοναδικός μας σύμμαχος, ένα γράμμα: «Αναζητήστε τη λύση στα παραμύθια»
Θα καταφέρουμε να το σώσουμε;

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση γεμάτη παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδια που μιλάει για την αγάπη, το θάρρος και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας! Οι ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν τους ρόλους των παραμυθιών, τραγουδούν και καλούν τα παιδιά μέσα από παιχνίδια να ανακαλύψουν πως το πνεύμα των γιορτών κρύβεται μέσα μας και δεν κινδυνεύει από κανέναν γιατί είναι φτιαγμένο από τα υλικά της ψυχής μας!
Η παράσταση παίχτηκε σε σχολεία από το 2014 ως το 2017 και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2016/17


Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα


Τα Χριστούγεννα του Τρου

Οι γιορτές είναι εδώ. Όλοι είναι χαρούμενοι, παίζουν, τραγουδούν, τρώνε γλυκά και απολαμβάνουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα.Όμως ο Τρου το μικρό χαριτωμένο ξωτικό έχει χάσει τη χαρά του. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν τον Τρου στην περιπέτεια του, να του δώσουν λύσεις και ιδέες, να παίξουν μαζί του και να τον βοηθήσουν να θυμηθεί πως η χαρά βρίσκεται μέσα μας και μεγαλώνει όσο τη μοιραζόμαστε.

Ενα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8  ετών που παρουσιάστηκε σε σχολεία τo 2014/15 και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου  Αθηναίων το 2015
Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί και για αποκριάτικη γιορτή.

Ζητούνται ξωτικά

Τα ξωτικά  εξαφανίστηκαν!  Ο Αγιος Βασίλης Χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια μας! Θα τρέξουμε να τα βρούμε ή μήπως έχουμε τις ικανότητες να γίνουμε εμείς ξωτικά;Τα παιδιά περνούν ένα σωρό δοκιμασίες για να γίνουν άξια ξωτικά και να ταξιδέψουν στο εργοστάσιο παιχνιδιών του Αη Βασίλη

Ένα θεατροπαιδαγωγικό  πρόγραμμα γεμάτο κίνηση και παιχνίδια
Παρουσιάστηκε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2013

Τα Χρωματιστά  Αυγά 

Μια πασχαλιάτικη παράσταση  γεμάτη παιχνίδια, έθιμα και παραμύθια για το ξύπνημα της άνοιξης και τη χαρά της γιορτής.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4-8 ετών και παρουσιάστηκε σε νηπιαγωγεία και χώρους δημιουργικής απασχόλησης

Παιχνίδια απο όλο τον κόσμο

Και το ζάρι πέφτει στην Αφρική! Το παιχνίδι ξεκινά


Με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρτη κι ενός ζαριού,τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιχνίδια απ' όλο τον κόσμο,να παίξουν,να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν ένα μεγάλο μυστικό.Πως όλα τα παιδιά της γης παίζουν με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο!
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις γιορτές του Δήμου Αθηναίων το 2013


Christmas Factory


To 2015 συνεργαστήκαμε με το Christmas Factory δημιουργώντας τα εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα που φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Τεχνόπολης


Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το μυστήριο του φωταερίου

 

Πως θα κάνουμε το εργοστάσιο να δουλέψει; Κάθε αίθουσα κρύβει κι ένα κομμάτι.
Κάθε κομμάτι για να βρεθεί πρέπει να παίξουμε το κατάλληλο παιχνίδι που θα μας μάθει την ιστορία του εργοστασίου. Ποιοί μπαίνουν στο εργοστάσιο;Τι μυστικά κρύβουν οι φούρνοι; Πως δουλεύουν αυτοί οι μετρητές; Οι μικροί μας πράκτορες λύνουν το μυστήριο του φωταερίου μέσα από πολλά παιχνίδια.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουν παιδιά από 5 έως 7 ετών το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (2013)
https://www.youtube.com/watch?v=0G9z8eOvj0Y

  • Τα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας

    •  


    • Τι είναι αυτό που  κάνει τα πλάσματα αυτά να λέγονται τέρατα; Ποιά δύναμη κρύβεται μέσα τους; Γινόμαστε ειδικοί τερατολόγοι και μαθαίνουμε πως τα τέρατα ήταν πολύ στενοχωρημένα γιατί όλοι λέγανε γι αυτά φοβερά πράγματα και κανείς δεν έπαιζε μαζί τους κι αυτό τα έκανε να θυμώνουν  ακόμα περισσότερο. Με τη δύναμη του παιχνιδιού μαθαίνουμε για τις κρυφές τους δυνάμεις και για όσα μπορούν να τα κάνουν ξεχωριστά. 
    • Γνωρίζουμε πλάσματα της μυθολογίας και μ
    • αθαίνουμε για τη διαφορετικότητα 
    • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη βραβεβευμένη έκθεση της ομάδας  Beetroot που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη το  2012 

    • Η Κουκλοπολιτεία

    • H Κουκλοπολιτεία σχεδιάστηκε με αφορμή το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη γνωριμία των παιδιών του νηπιαγωγείου με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στηρίχτηκε στις τεχνικές του θεάτρου στην εκπαίδευση (drama in education) όπου η συμμετοχή των παιδιών είναι  συνεχής και ενεργή.
      Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε νηπιαγωγεία και σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής  με στόχο οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την παρουσίαση κοινωνικών θεμάτων  με βάση τις τεχνικές θεάτρου.

      Ο Χρόνης κι ο Χρόνος

      Προλαβαίνω να παίξω;
      Τι ώρα πρέπει να κοιμηθώ;
      Γιατί λες ότι σου τρώω το χρόνο;
      Τι σημαίνει ο χρόνος είναι χρήμα;
      Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ή το γοργό και χάρη έχει;
      Μια διαδραστική ιστορία  όπου τα παιδιά  καλούνται να βοηθήσουν τον μικρό Χρόνη να υπερπηδήσει τα εμπόδια που του στήνει ο Χαμένος Χρόνος και να κερδίσει ξανά την όρεξή του, το κέφι και την ζωντάνια του.

      Η ΟΜΑΔΑ

Το 2013 ηθοποιοί, θεατροπαιδαγωγοί, μουσικοί και εκπαιδευτικοί ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φτιάξαμε την  ομάδα paperdollwise.Δημιουργούμε διαδραστικές ιστορίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θεατρικές τεχνικές. Συνεργαζόμαστε με μουσεία, σχολεία, συλλόγους γονέων και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
paperdollwise




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου